Om oss

Kruge leirskole ligger på Hvasser, som er den fjerde største øya i øykommunen Færder, ytterst i Oslofjorden.  Sandøsund på Hvasser har lange tradisjoner som fiske- og loshavn, og er fortsatt en aktiv uthavn med Skagerak som nærmeste nabo. Det er ca. 500 fastboende på Hvasser, men det er ca. 27 000 i hele kommunen. I sommermånedene tredvedobles innbyggertallet på øya. Det betyr at da er ca. 15 000 mennesker på Hvasser, inklusive fastboende og feriegjester. 


Leirskolen ligger 300 meter fra vår stolthet Færder Nasjonalpark, 4 nautiske mil fra landets flotteste fyr, Færder fyr, og 3 mil fra Tønsberg – Norges eldste by.  

 

Kruge leirskole er vurdert etter Norsk Leirskoleforenings kriterier for leirskoledrift, og har fått NLFs anbefaling. Leirskolen har kombinert drift, det vil si et samarbeid mellom den private eieren av stedet og Færder kommune. 

 

Eier og daglig leder ved leirskolen er Richard Dahl. Kommunen har ansatt to lærere på Kruge, og det er også ansatt en kokk. 

 

Kruge har lange tradisjoner som vertskap for gjester fra hele Østlandsområdet, først som kystpensjonat fra ca 1850, deretter som leirskole og hytteutleie fra 1980.  


Pris pr elev/lærer  2023 vil være 2800,- for opphold mandag til fredag. 1 gratis lærer/assistent pr 15 elev.