Om oss

Kruge leirskole ligger på Hvasser, som er den nest største øya i øykommunen Tjøme, ytterst i Oslofjorden. Sandøsund på Hvasser har lange tradisjoner som fiske- og loshavn, og er fortsatt en aktiv uthavn med Skagerak som nærmeste nabo. Det er ca. 600 fastboende på Hvasser, men det er ca. 4700 i hele kommunen. I sommermånedene nidobles innbyggertallet. Det betyr at da er ca. 25 - 30 000 mennesker på Tjøme, inklusive fastboende og feriegjester.


Tjøme består av flere store øyer som er omkranset av en mengde mindre holmer og skjær, et typisk stykke Vestfold-skjærgård. Leirskolen ligger 4 nautiske mil fra Færder, og 3 mil fra Tønsberg.


Kruge leirskole er vurdert etter Norsk Leirskoleforenings kriterier for leirskoledrift, og har fått NLFs anbefaling. Leirskolen har kombinert drift, det vil si et samarbeid mellom den private eieren av stedet og Færder kommune.


Eier og daglig leder ved leirskolen er Mona Dahl. Kommunen har ansatt to lærere på Kruge, og det er også ansatt en kokk.


Kruge har lange tradisjoner som vertskap for gjester fra hele Østlandsområdet, først som kystpensjonat fra ca 1850, deretter som leirskole og hytteutleie fra 1980.